Rent och Snyggt hemma är ett måste för företagaren

Att ha rent och snyggt hemma är en trivselfråga och en hygienfråga. Känslan av att komma in i ett nystädat hem som doftar gott kan vara obeskrivlig. Att hålla sitt hem städat ökar välmåendet och minskar risken för stress. Ett välstädat hem är dessutom något som dina grannar och vänner värdesätter när de kommer på besök. De kommer känna sig välkomna och omhändertagna när du kan ta emot dem i ett nystädat hem. Men framförallt städar du för din egen skull, för att du ska trivas och må bra på den plats där du förmodligen tillbringar din mesta tid.

Hemstädning går dock inte av sig självt. Det kräver mycket arbete och att man lägger ner tid och är noggrann. Har du dessutom en familj med barn så finns det fler än du som kan stöka till det och smutsa ner. Vi ger här några tips som förenklar och snabbar upp städandet hemma och bidrar till din trivsel.

Rent hemmakontor

Se till att alltid hålla rent kring diskho och diskbänk. Lämna inte disk framme och torka av ytor och håll diskhon ren. Städa gärna badrummet lite snabbt efter att du använt det. Att ha en trasa tillgänglig underlättar. Toaletten bör också rengöras regelbundet. Det tar bara några minuter varje gång och du håller då badrummet rent och snyggt kontinuerligt. Passa på att plocka upp och rensa undan när du ändå går mellan olika rum.

Ta upp det som ligger på golvet och lägg det på en hylla eller liknande. Att hålla golvytor rena och fria skapar en känsla av ordning och ren trivsel. Häng in din kläder på rätt plats och låt dem inte ligga framme. Ta ut sopor regelbundet. Bädda sängarna – det bidrar också till känslan av ett ordnat hem.

Städa gärna lite snabbt innan du går och lägger dig på kvällen – så kan du vakna upp till ett ordnat hem. Se till att inte skapa oordnade höger med saker hemma – var sak ska ha sin plats där den hör hemma. Har du mycket prylar hemma du aldrig använder? Försök att göra dig av med dem så minskar du risken att ditt hem blir stökigt. Ju färre grejer där hemma desto mindre att hålla ordning på och desto mindre risk att det blir rörigt. Köp bra städutrustning och lyssna gärna på musik medan du städer – då blir det roligare!

Känslan av ett nystädat hem är härlig. Allt är på sin plats och det doftar rent överallt och man kan slappna av mycket bättre när man slipper se röran som ofta är resultatet av en eller två dagar i en barnfamilj.

Det finns faktiskt sätt att hålla ordning på hemmet under längre tid så att du inte behöver städa så mycket varje gång.